Wedstrijdverslagen 2012

 

 

6e ONK 125 cc te Axel

Rene begon aan zijn vrije training in Axel. De baan lag er supermooi bij. Helaas kwam Rene in de derde ronde zeer hard ten val en brak hierbij zijn pols en zijn bovenbeen. Op dit moment ligt Rene nog in het ziekenhuis van Terneuzen. U kunt hem een kaartje sturen:

Rene de Jong
Noorddammerweg 69
1187 ZS Amstelveen

Wij wensen Rene heel veel sterkte en een spoedig herstel.

6e jeugd 125 cc te Veendam

Rene reed tijdens de vrije training goed over de baan. Het was wel erg druk maar elke keer vond hij de goede lijn. De tijdtraining begon net achter Rene hierdoor had hij 1 ronde minder de tijd. Rene pakte een 8e tijd. De tijden zaten erg dicht bij elkaar.

Het starthek viel en Rene kwam na de 1e ronde door op een 12e plaats. Nu ging hij het moeilijk krijgen want op deze baan viel het niet mee om rijders in te halen. Rene schoof door naar een 11e plaats en kreeg de rijders voor hem in beeld. Rene reed nu op het achterwiel van de 10e man. De 8e tot de 11e man zaten op elkaars hielen. Bij een poging om de 10e plaats te veroveren verloor Rene de macht over zijn motor. Hij ging er voorover af. Gelukkig stond hij snel weer op en trapte zijn motor aan. Door deze valpartij had hij wel wat plaatsen verloren en moest nu op een 16e plaats weer aan de wedstrijd beginnen. Rene wist nog wat plaatsen goed te maken en werd afgevlagd op een 13e plaats.

De 2e manche had Rene een betere start en hij begon nu aan de wedstrijd op plaats 9. Rene reed niet soepel en probeerde naar voren te rijden. Helaas lukte het hem maar om 1 plaats naar voren te rijden gedurende de manche. Hij werd afgevlagd op een 8e plaats en totaal werd hij 10. In de tussenstand zakt hij 1 plaats terug en staat nu op een keurige derde plaats.

5e jeugd 125 cc te Westerbork

De tijdtraining begon en Rene had veel zin in de wedstrijd. Rene reed al gauw tussen alle andere rijders in waardoor het moeilijk was om een goede tijd neer te zetten. De hele tijd stond hij op plaats twaalf. Gelukkig wist hij in de laatste ronde toch nog een vierde tijd te pakken.

Rene stampte zijn startplek aan maar was niet goed weg. Zijn achterwiel zakte weg in het mulle zand achter het starthek. Rene vloog op een elfde plaats de eerste bocht in maar wist in de eerste ronde al veel plaatsen goed te maken. Na de eerste ronde kwam hij door op een zesde plaats. Binnen enkele ronden lag Rene op een vierde plaats en zette zijn zinnen op de derde plek. De volgende ronde lag Rene op een tweede plaats en helaas was de kopman te ver weg om nog de achtervolging in te zetten. Rene werd op een keurige tweede plaats afgevlagd.

De tweede manche had Rene weer geen goede start en kwam na de eerste ronde door op een dertiende plaats. De rijders reden erg dicht op elkaar en Rene moest goed kijken waar hij reed. Na enkele ronden lag hij op plaats negen en knokte zich een weg naar plaats zeven. De volgende ronde wist Rene toch nog twee rijders te pakken te nemen en hij lag nu vijf. De vierde man kreeg hij in het vizier en zette de achtervolging in. Het was een hele spannende strijd en Rene probeerde de vierde plaats te veroveren maar helaas... Rene moest genoegen nemen met zijn vijfde plaats en werd totaal derde.

4e jeugd 125 cc te Arkel

Er werd in Arkel in groepen gereden. Rene zat in de 2e groep voor de tijdtraining. Rene begon de baan te verkennen en bij de 3e ronde ging hij aanzetten. Iedere ronde wist hij zijn eigen tijd te verbeteren. Aan het einde van de tijdtraining had hij de 1e tijd van zijn groep te pakken.

Het starthek viel en Rene was niet goed weg. Hij kwam op een 8e plaats de eerste bocht in . Gelukkig wist hij in de 1e ronde al 2 plaatsen goed te maken en klom naar de 6e plaats. Elke ronde maakte hij een plaats goed en met nog 3 ronden te rijden lag hij op een 3e plaats. Rene reed zeer sterk en wist de 2e plaats te veroveren. Rene zette de jacht in op de 1e plaats en ging met de kopman het gevecht aan. Het was een zeer spannende strijd en Rene wist als winnaar uit de bus te komen.

De 2e manche had Rene ook geen beste start maar wist binnendoor nog wat plaatsen goed te maken. Hij kwam op een 4e plaats de 1e bocht uit. Rene knokte zich naar de 3e plaats en zette de achtervolging in op de 2e man. Dit leverde nogal wat strijd op want ze waren erg aan elkaar gewaagd. Rene zat op het achterwiel maar het lukte hem niet om er voorbij te komen. Bij een poging om de 2e plaats te veroveren raakte Rene zijn motor kwijt en kwam zeer hard op de grond terecht. Even was hij de weg kwijt maar gelukkig mankeerde hij niets. Rene klom weer op zijn motor en reed nu op een 7e plaats. De 1e 2 ronden moest hij even bij komen maar toen kreeg hij het ritme weer te pakken. Rene knokte zich terug naar een 4e plaats en probeerde de 3e plaats nog te veroveren. Helaas dit lukt niet. Niemand had verwacht dat hij nog zo goed terug zou rijden na deze valpartij.

Totaal werd Rene 2e en klimt in de tussenstand ook weer een plaats. Rene staat nu 2e.

3e jeugd 125 cc te Veendam

De jeugdwedstrijden gingen het afgelopen weekend verder in Veendam. De baan lag er goed bij ondanks de regenbuien. De tijdtraining voor de 125cc begon. Rene zat goed op zijn motor en wist de 2e tijd neer te zetten.

Het starthek viel en Rene was niet goed weg. Hij kwam als 12e voorbij en dit was niet gunstig op deze baan. Rene probeerde direct naar voren te rijden. Gelukkig wist hij al snel op te klimmen naar een 8e plaats. De volgende ronde lag hij 6 en weer een ronde later had hij de 5e man te pakken. Nu zette hij de achtervolging in op de 3e en 4e man. De volgende ronde had hij ook de 3e man te pakken. Er moesten nog 2 ronden gereden worden. Rene zette zijn vizier op de 2e man. In de allerlaatste ronde van de wedstrijd wist hij door zijn wilskracht en vechtlust ook de 2e man te pakken. Rene werd op een hele mooie 2e plaats afgevlagd en was zeer tevreden.

De 2e manche had Rene ook geen superstart en kwam op een 8e plaats voorbij. Iedere ronde wist hij een rijder te pakken, heel langzaam klom hij op naar een 4e plaats. De 1e 4 reden nu wel heel dicht op elkaar. Niemand moest een foutje maken anders waren de kansen voorbij. Rene zette de aanval in en zocht naar een gaatje om zijn concurrenten voorbij te rijden. De 3e man had hij te pakken en nu maakte hij jacht op de 2e man. In de laatste ronden van de wedstrijd veroverde Rene de 2e plaats. Met 2 tweede plaatsen was hij de gelukkige winnaar vandaag en klim hij in de tussenstand een een 3e plaats. De volgende wedstrijd is aankomend weekend in Arkel.

5e ONK 125 cc te Emmen

De 5e wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap stond op het programma. De baan lag er erg mooi bij en het weer was goed. Er stond een hele koude wind maar het was gelukkig droog. Rene ging vroeg naar de fuik voor zijn tijdtraining. De vrije training gebruikte Rene om de baan goed te verkennen en toen de tijdtraining begon, zette hij gelijk aan. Rene stond (met nog 2 ronden te gaan) op een 7e plaats. Helaas kwam er in de laatste ronde nog een rijder overheen en had Rene een 8e tijd.

Rene kwam met een heel goed gevoel terug naar de camper en ging zich klaarmaken voor de 1e manche. Na het opfrissen ging hij even kijken op het startterrein en zocht alvast een goede startplek. Het starthek viel en Rene kwam na de 1e ronde op een 7e plaats door. Rene vond direct de aansluiting bij de 6e man en zette de achtervolging in. Na enkele ronden lag hij al op een 5e plaats. Rene kreeg de 4e man in het vizier. Rene bleef de druk opvoeren bij de 4e man en door zijn inzet veroverde hij deze plaats. Met nog 4 ronden te rijden lag hij nu op een 4e plaats. Helaas lag de top 3 te ver bij hem vandaan om de aansluiting te pakken maar hij wist wel uit te lopen op de 5e man.  Rene werd op een hele goede 4e plaats afgevlagd.

Rene ging met veel zelfvertrouwen naar de 2e manche. Het starthek viel en Rene was goed weg. Hij kwam achter in het circuit door op een 7e plaats. De wedstrijd werd afgevlagd omdat er 1 starthek was blijven staan. Alle rijders gingen terug en kozen opnieuw hun startplek. Ook bij de herstart had Rene een goede start. Nu kwam hij door op een 4e plaats. Rene reed een zeer sterke wedstrijd vandaag. Langs de baan werd aangegeven dat hij naar de top 3 toe reed. Rene zette aan en wist zich op het achterwiel van de nummer 3 te knokken. Nummer 3 kwam ten val maar Rene zat er zo dicht op dat hij de motor niet kon ontwijken en ook ten val kwam./ Rene wist snel overeind te komen en zijn motor weer aan de gang te krijgen. Gelukkig kon hij zijn weg weer vervolgen op een 5e plaats. Het duurde even voordat hij weer in zijn ritme kwam en moest nog 1 plaats afstaan. Toen hij op een 6e plaats lag had hij het ritme weer te pakken en wist de wedstrijd op een keurige 6e plaats uit te rijden.

Totaal werd hij 6e en viel net buiten de top 5. Rene en het team waren zeer tevreden over dit weekend. In de tussenstand is Rene opgeklommen naar een 11e plaats. Rene gaat zich nu voorbereiden op zijn volgende wedstrijd: 22 april NK jeugd Veendam.

2e Jeugd 125 cc te Oirschot

Afgelopen zondag was de 2e wedstrijd van het seizoen 2012 voor de NK jeugd. Er werd in twee groepen getraind en Rene reed de 5e tijd. De rijders zaten allemaal erg dicht bij elkaar want de eerste 7 rijders (in Rene zijn groep) zaten allemaal binnen dezelfde seconde.

Het starthek viel en Rene had een rare start. Eerst gleed zijn achterwiel weg en daarna ging hij even op het achterwiel maar wist wel als vierde de eerste bocht in te vliegen. Helaas kwam hij terug op een twaalfde plaats. Rene zette wel direct de achtervolging in en wist al gauw door te stoten naar de 10e plaats. Iedereen stond hem aan te moedigen en op de helft van de wedstrijd lag hij al 8. De 7e man had hij in het vizier en ook die wist hij in te halen. Rene zat nu op het achterwiel van de 5e man en probeerde hem overal in te halen. Helaas duurde voor Rene de wedstrijd te kort en werd hij afgevlagd op een 6e plaats.

De 2e manche had hij een iets slechtere start en vloog hij als 7e de eerste bocht in. Weer viel hij terug naar een 12e plaats in de 1e ronde. Maar na 2 ronden kreeg Rene last van zijn onderarmen en kon de achtervolging niet inzetten. Hij vocht voor wat hij waard was maar kwam niet naar voren. Rene had absoluut niet het goede ritme te pakken en knokte zich (met veel kracht) naar een 10e plaats. Totaal werd hij 8e en in de tussenstand blijft hij staan op een 10e plaats. De volgende wedstrijd is op 22 april in Veendam.

4e ONK 125 cc te Mill

Er waren weer ontzettend veel buitenlanders op de 4e wedstrijd afgekomen. Dus de strijd was weer groot. Rene begon aan een goed gevoel zijn 4e wedstrijd. De tijdtraining begon en Rene reed goed over de baan. Er werd om iedere plaats gevochten en Rene pakte de 17e tijd.

Beide manches had Rene een hele slechte start. De eerste manche kwam hij na 1 ronde door op een 35e plaats. Eigenlijk dachten we dat hij beter zijn energie kon sparen voor de 2e manche maar we lieten hem rijden. Na 4 ronden lag hij op een 27e plaats. Rene vocht zich naar voren en reed strak. Elke ronde wist hij wel een plaats naar voren te veroveren. Zou hij toch nog punten weten te pakken? Rene lag nu 21e en zette de jacht in op de volgende man. Uiteindelijk wist hij, door zijn strijdlust, de 20e man te pakken en had hij toch nog een punt gescoord.

De 2e manche kwam hij door op een 28e plaats. De baan was loodzwaar geworden en Rene zette de achtervolging in. Hij kwam niet goed in zijn ritme en wist toch 2 plaatsen te veroveren. Helaas moest hij door een klein foutje de volgende ronde weer een plaats afgeven. Maar Rene gaf het niet op en pakte zijn plaats weer terug. Helaas kwam hij in deze manche niet verder dan een 24e plaats. Totaal werd Rene 23e. Volgend weekend staat er een jeugdwedstrijd (Oirschot) op het programma.

3e ONK 125 cc te Heerde

Het afgelopen weekend stond de 3e ONK op het programma van het seizoen 2012. Alle rijders uit de jeugdklasse mochten zich dit keer weer proberen te kwalificeren. Er waren 57 rijders en Rene begon aan zijn tijdtraining. De lucht werd akelig donker maar gelukkig bleef de regen nog even weg. Rene pakte een 16e tijd.

Rene zocht zijn startplek uit voor de 1e manche. Het starthek viel en Rene was goed weg. Hij kwam als 7e door. Helaas was hij na 1 ronde teruggezakt naar een 14e plaats. Rene zette de aanval in en wist in 2 ronden 3 plaatsen goed te maken. Hij lag nu op een 11e plaats en ging op jacht naar de 10e plaats. Helaas maakte hij een stuurfout bij een poging om de 10e man te pakken waardoor hij terugviel naar de 12e plaats. Weer zette hij de aanval in en wist de 11e plaats weer terug te veroveren. Rene was op jacht naar revanche van vorige week. Met nog 2 ronden te gaan zette Rene voor de laatste keer de aanval in. Zijn inzet werd beloond. Rene wist de 10e plaats in handen te krijgen en was met deze uitslag zeer tevreden.

Het starthek viel en Rene had een goede start. Zijn voorwiel kwam los en iedereen dacht dat hij wel van het gas zou gaan. Maar niets was minder waar, Rene hield het gas erop en kwam op een 3e plaats uit de eerste bocht. Zijn eerste ronde was niet fel genoeg want hij viel terug naar een 7e plaats. Rene zat er goed op zijn motor en de baan was loodzwaar geworden. Rene reed in een groep van 5 man en kon zich dus geen fout veroorloven. Rene koos een verkeerd spoor waardoor zijn achtervolgers een sneller spoor hadden en Rene viel terug naar een 9e plaats. Maar een ronde later had hij de 7e plaats weer in handen en zette de aanval in op de 6e man. Rene reed op zijn achterwiel en de spanning langs de kant was om te snijden. Helaas maakte Rene bij zijn aanval een klein foutje en kwam ten val. Hierdoor was hij zijn aansluiting kwijt. Rene klom snel weer op zijn motor maar maakte nog een foutje en viel weer. De 8e man kwam akelig dichterbij maar Rene reed goed door en werd op een hele goede 7e plaats afgevlagd. Totaal werd hij 7e en klom in de tussenstand naar een 16e plaats.

2e ONK 125 cc te Halle

De 2e ONK stond op het programma. De baan lag er in Halle perfect bij. Rene ging zich opmaken voor de tijdtraining. De tijdtraining begon. Door een valpartij werd de tijdtraining afgevlagd en kregen we een herstart. De tijdtraining wilde niet lukken en Rene moest genoegen nemen met een 19e tijd.

Het hek viel voor de 1e manche en Rene was zeer slecht weg. Na 1 ronde kwam hij op een 26e plaats door. Gelukkig wist hij in een paar ronden 6 plaatsen goed te rijden. Iedereen stond hem langs de kant van de baan aan te moedigen. Rene kreeg niet het juiste ritme te pakken en wist, gedurende de hele manche, nog maar 1 plaats goed te maken. Rene kwam zeer teleurgesteld terug naar de camper. Het hele team (Hartog mx team) begon hem moed in te praten. Rene ging even douchen en daarna ging hij de baan lopen.

Rene ging al vroeg naar de fuik voor zijn 2e manche. Weer had hij een slechte start. Rene moest nu snel toeslaan en naar voren rijden. Helaas dit wilde niet lukken. Rene probeerde elke ronde aan te zetten maar het lukte niet om naar voren te rijden. Uiteindelijk werd Rene 28e en pakte geen punten. Totaal werd hij 26e. Volgende staat de 3e ONK alweer op het programma en deze wordt gereden in Heerde.

1e ONK 125 cc te Oss

De eerste ONK voor de 125cc klasse was het afgelopen weekend in Oss. De opkomst van de rijders was hoog. Vele buitenlanders waren naar deze wedstrijd toegekomen. De organisatie besloot om de rijders in 1 groep tijd te laten trainen. Rene reed goed over het circuit. Het was erg druk in de baan dus zou het nog moeilijk worden om een goede tijd neer te zetten. Rene pakte de 9e tijd.

Van de 40 rijders, die zich gekwalificeerd hadden, waren er 15 buitenlanders. Rene zocht een plek achter het starthek en de spanning werd door de organisatie opgebouwd. Het starthek viel en Rene was te laat weg. Hierdoor werd hij direct ingesloten door de andere rijders en kwam als 33e door na 1 ronde.  Er werd ontzettend hard gereden dus Rene moest flink op het gas. Hij kwam niet snel in zijn ritme en op de helft van de wedstrijd lag hij op plaats 24. Iedereen begon hem aan te moedigen en langzaam kroop hij een paar plaatsen naar voren. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een 19e plaats.

De 2e manche zocht hij een andere startplek en pakte wel een goede start. Na 1 ronde kwam hij door op een 8e plaats. Rene zette de aanval in en wist de 7e plaats te veroveren. Helaas moest hij deze een ronde later weer afstaan. De lucht werd steeds donkerder. Op de helft van de wedstrijd kwam de regen met bakken uit de hemel. Alle toeschouwers zag je weghollen om te schuilen voor de regen. Rene bleef goed zijn ronden rijden maar moest helaas nog twee plaatsen weggeven. Hij werd afgevlagd op een 10e plaats. Totaal werd hij 16e. Volgende week staat de 2e ONK op het programma en deze wordt verreden in Halle.

1e jeugdwedstrijd te Heerde

De eerste wedstrijd van het seizoen was begonnen. Alle 125cc jeugdrijders konden zich met deze wedstrijd kwalificeren voor het Open Nederlands
Kampioenschap 125 cc. Rene begon met een goed gevoel aan deze wedstrijd. Het belangrijkste was dat hij een goede tijd neerzette voor de ONK in Oss.
Rene pakte de 5e tijd en was hier niet erg te spreken over. Het was erg druk in de baan dus moeilijk om een goede tijd neer te zetten.

Het starthek viel en Rene kwam op een 13e plaats voorbij. Al snel in de wedstrijd wist hij door te stoten naar een 7e plaats. De volgende ronde had hij weer 2 plaatsen veroverd en reed nu op de 5e plaats. Rene zette de aanval in en reed superstrak over de baan. Weer had hij wat plaatsen veroverd en lag nu derde. Met nog 1 ronde te gaan moest hij nu de 3e plaats vasthouden. Twee bochten voor de finish kwam hij in aanraking met een andere rijder. Hierdoor kwam Rene ten val en viel terug naar een 7e plaats. De teleurstelling was erg groot bij hem.

De tweede manche had Rene een hele slechte start. Hij kwam op een 28e plaats door. Rene zette direct de achtervolging in en klom heel langzaam naar voren. De baan was ontzettend zwaar en op de helft van de wedstrijd lag Rene op een 17e plaats. Rene vocht door en wist nog een aantal plaatsen te veroveren. Uiteindelijk werd hij afgevlagd op een 11e plaats. Totaal werd hij 10e.