Wedstrijdverslagen 2013

 

 

15e NK te Arkel

De laatste wedstrijd van het seizoen 2013. Er waren niet veel rijders op deze wedstrijd afgekomen. Rene pakte de 1e tijd tijdens de tijdtraining nadat hij lange tijd op een 4e plaats lag.

Het starthek viel en Rene kwam helemaal vanaf de buitenkant. Op een tweede plaats ging hij de eerste bocht in. Rene wist al snel de koppositie in handen te nemen en bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit. Rene controleerde de wedstrijd en lag van begin tot eind op de eerste plaats. De tweede manche begon hij op een vierde plaats. Na enkele ronden wist hij door te stoten naar de tweede plaats. Rene zette de aanval in op de kopman. Hiermee had hij iets teveel haast waardoor hij een fout maakte. Rene kwam ten val maar wist zijn motor weer snel op te pakken. Hij begon weer op een vierde plaats aan de wedstrijd. Rene gaf niet op en wist de derde man weer terug te pakken. Hij lag 11 seconden achter op de kopman en de wedstrijd duurde nog 8 minuten. Rene haalde ook de tweede man terug en zette nu alles op alles om de koppositie weer in handen te krijgen. Hij reed het gat dicht en met nog twee ronden te gaan zette hij het gas vol open. Hij reed nu op het achterwiel en de slotfase van de wedstrijd was zeer spannend. Helaas lukte het Rene niet om de koppositie in handen te krijgen en werd afgevlagd op een tweede plaats. Hierdoor werd hij ook 2e in het dagklassement. Rene had super goed gereden maar was zelf zeer teleurgesteld. Het seizoen zat er nu op. Rene zal de komende tijd nog wat trainen en daarna een rustperiode inlassen.

14e NK te Halle

De een na laatste wedstrijd van het seizoen vond het afgelopen weekend plaats in Halle. De tijdtraining begon en Rene zat goed op zijn motor. Hij stond tweede maar in de laatste ronde ging er nog een rijder over Rene zijn tijd heen. Rene kwam terug naar de camper met een derde tijd.

Rene besloot om helemaal buiten achter het starthek te gaan staan. Er waren verschillende rijders die hem voor gek verklaarden maar Rene voelde zich bij deze startplek goed. Toen het starthek viel kwam Rene onverwachts vanaf de buitenkant de hele groep voorbij. Hij pakte direct de koppositie. Rene bouwde, gedurende de wedstrijd, zijn voorsprong uit op de tweede man. De laatste ronden ging hij iets van het gas en ging voor de zekerheid. Deze overwinning gaf hij niet meer uit handen.

De tweede manche had hij weer kopstart (zie video). Nu zat Max vlak achter hem. De twee rijders waren zeer aan elkaar gewaagd. Rene reed sterk maar Max voerde de druk op. Tijdens de helft van de wedstrijd kwamen de achterblijvers. Max dwong Rene naar de achterblijvers te rijden en haalde Rene in. Maar Rene gaf niet op. Hij was gebrand om deze wedstrijd te winnen. Rene voerde direct de druk weer op bij Max. Max keek over zijn schouder om te zien waar Rene zat. Het bord voor de laatste twee ronden werd gegeven. Als Rene deze overwinning wilde behalen moest hij nu aanvallen. Achter op het circuit had Rene de ideale lijn te pakken. Max zat nu aan de buitenkant. Rene zette door en Max moest in de remmen. Rene pakte de koppositie terug en reed af op zijn tweede overwinning van vandaag.

6e ONK te Lichtenvoorde

Het afgelopen weekend stond de laatste Open Nederlands Kampioenschap van het seizoen 2013 op het programma. Rene pakte de vijfde tijd in de tijdtraining. De eerste vijf rijders zaten allemaal in dezelfde seconde.

Rene had een goede start maar helaas was het starthek niet goed gevallen en werd de wedstrijd afgevlagd voor een herstart. Rene zocht opnieuw zijn startplek en pakte wederom een goede start. Het was een hele spannende wedstrijd. Rene lag op een derde plaats en reed naar de 2e man. Achter in het bos maakte hij een fout waardoor hij over de kop ging. Hij kwam als zesde uit het bos. Hij herstelde zich goed en had al snel de aansluiting. Rene knokte zich terug naar een vierde plaats en zette de aanval in op de derde man. Helaas was de wedstrijd net 2 ronden te kort. Rene werd afgevlagd op een vierde plaats en had een sterke manche gereden.

De tweede manche had hij weer een goed start. Ze zaten allemaal erg dicht op elkaar. Helaas maakte Rene een kleine stuurfout waardoor hij terugviel naar een zesde plaats. Rene knokte zich weer een weg naar voren. Helaas kwam hij ten val bij het inhalen van een achterblijver. De achterblijver kwam ten val en Rene kon hem niet ontwijken. Heel even was hij de weg kwijt en had een ronde nodig om weer in het ritme te komen. Hiermee was zijn vierde plaats verkeken maar reed toch door. Rene werd afgevlagd als 17e en totaal werd hij 9e. Hij had sterk gereden en laten zien dat hij het rijden nog niet verleerd was. Op naar seizoen 2014.

13e NK te Valkenswaard

Het had de afgelopen week ontzettend geregend maar Valkenswaard ging door. De baan was goed. 's morgens begon Rene aan de tijdtraining en pakte al snel de 2e tijd. Rene ging zich klaar maken voor de wedstrijd. Het starthek viel en Rene was niet super weg. Ondanks dat pakte hij een goed start en kwam op een derde plaats over de eerste bult. In de volgende bocht wist hij al de tweede plaats in handen te nemen. Rene zette direct de achtervolging in op de kopman. In de 2e ronde kwam de kopman ten val. Rene reed sterk en bouwde zijn voorsprong uit op de tweede man. Rene pakte een mancheoverwinning met 16 sec voorsprong op de 2e man.

De tweede manche pakte Rene direct de koppositie. De tweede man zette de achtervolging in op Rene. Rene moest geconcentreerd rijden. Na enige ronde begon Rene andere rijders te lappen. Hierdoor kwam de 2e man dichterbij. De ene ronde kwam de tweede man dichterbij en de volgende rond had Rene zijn voorsprong weer uitgebouwd. Rene maakte wel wat kleine foutjes maa reed een zeer sterke wedstrijd en kwam als eerste over de finish. De opluchting was groot. Met een beker en een bos bloemen vertrok hij naar Amstelveen.

8e EK te Lierop

De laatste EK wedstrijd stond het afgelopen weekend op het programma. Op vrijdag lieten wij de motoren keuren en op zaterdag hadden we de tijdtraining en de kwalificatieheat. Helaas waren er maar 43 rijders naar Lierop gekomen. Hierdoor besloot de organisatie dat er geen herkansing was voor de 125cc. Rene reed tijdens de tijdtraining een 13e tijd. Hij moest nu de kwalificatieheat rijden in groep A. Rene pakte een goede start. Na 1 ronde lag hij op een 7e plaats. De hele wedstrijd werd de druk opgevoerd en helaas moest Rene twee plaatsen afstaan. Hij finishte als 9e en was geplaatst voor de wedstrijd.

Zaterdagnacht begon het verschrikkelijk te regenen. 's Morgens regende het nog. De warming up begon en Rene reed in de stromende regen. Het rijden ging goed. De baan lag helemaal onder water. Veel rijders vielen uit door het vele water. Tijdens de wedstrijd was het gelukkig droog. Rene pakte geen goede start en kwam op een 20e plaats door. Het lukte hem niet om naar voren te rijden. Helaas moest hij zelf wat plaatsen laten schieten. Hij probeerde van alles maar het lukte hem niet. Teleurgesteld kwam hij na de wedstrijd terug. Het was hem niet gelukt om punten te scoren en was afgevlagd op een 22e plaats. Totaal is Rene geŽindigd op een gedeelde 23e plaats.

12e NK te Hummelo

Rene is tijdens de 12e NK jeugd op een derde plaats geŽindigd. 's morgens wist Rene de eerste tijd in handen te krijgen. De tijden van de rijders zaten allemaal erg dicht tegen elkaar aan maar Rene zette zijn tijd in de allerlaatste ronde. Het starthek viel voor de 1e manche en Rene ging goed door de eerste bocht. Helaas was er daarna niet zoveel te zien van de start door het vele stof maar Rene lag vijf na 1 ronde. Hij zette direct de aanval in en wist al gauw op te klimmen naar de derde plaats. Op wilskracht reed hij deze wedstrijd en veroverde de 2e plaats. De kopman was al te ver weg maar Rene zette alles op alles om deze nog te pakken. Helaas lukte dat niet.

De tweede manche zat Rene er goed bij bij de start. Hij zette zijn machine vol in de remmen in de eerste bocht. Deze kon hij dan kort afsteken. Hierdoor ontsnapte Rene aan een grote valpartij. Rene kwam op een vijfde plaats door. Al in de eerste ronden van de wedstrijd wist hij de derde plaats in handen te krijgen. Om de dagoverwinning te behalen moest hij de tweede man kloppen. Heel langzaam kroop hij dichterbij maar dit was niet genoeg. Uiteindelijk werd Rene afgevlagd op een derde plaats. Totaal werd hij derde. Aankomend weekend staat de laatste EK wedstrijd van het seizoen op het programma, LIEROP.

4e t/m 7e EK te Duitsland, TsjechiŽ, BelgiŽ en Engeland

De afgelopen vijf weken stonden in het teken van 4 EK wedstrijden. De eerste van de vier was in Lausitzring, Duitsland. Het was een heel mooi circuit en we stonden heerlijk op het asfalt. De temperaturen waren zeer hoog opgelopen en de organisatie overwoog om de wedstrijd in te korten qua tijd. Rene had een slechte start maar wist gedurende de wedstrijd op te klimmen naar een 18e plaats. Rene reed constant en kon zich goed handhaven in de hitte. Na de wedstrijd dook hij gelijk op de afsluitplaats onder de slang om wat verkoeling te zoeken.

Vanaf Duitsland vertrokken wij richting TsjechiŽ. Wij besloten om eerst een dag te gaan trainen en daarna nog een paar dagen op een camping te gaan staan. Op de camping stonden zeer veel crossers, die allemaal naar het circuit van Loket moesten. Vanaf vrijdag mochten we daar op. Op vrijdag morgen vertrokken we richting het circuit. Helaas mocht er per rijder maar 1 camper op dus moesten we wat improviseren. Uiteindelijk stonden we en kon het weekend beginnen. De zaterdag verliep voorspoedig. Rene kwam steeds beter in zijn ritme en wist zich te plaatsen voor de wedstrijd. Dat bleef toch iedere keer heel spannend. Rene had wederom geen beste start en zat niet goed op zijn motor. Elke ronde verloor hij plaatsen en schoof hij steeds verder naar de achterhoede. Uiteindelijk verliet Rene de wedstrijd omdat hij de motor niet goed kon vasthouden. Teleurgesteld vertrok hij richting Nederland.

Na een week thuis vertrokken wij voor een selectietraining naar Frankrijk. Dit was erg zinvol en Rene vond het een fijn circuit. Na de selectietraining reden wij door naar de volgende EK wedstrijd; Bastogne. De baan was weer super en Rene reed een goede kwalificatie op zaterdag. Helaas kwam Rene bij de start, op zondag, ten val en moest hij achteraan beginnen. Al gauw had hij de aansluiting maar wist niet het juiste ritme te pakken te krijgen. Hij wist op te klimmen naar een 27e plaats. In een van de laatste ronden kwam hij in aanraking met een andere rijder en viel hierdoor. De kansen op een aantal punten te halen waren hierdoor verkeken. Rene werd afgevlagd op een 37e plaats en was zeer teleurgesteld. Het volgende weekend stond Engeland op het programma dus hij moest zijn blik weer op de toekomst zetten.

Op woensdag vertrokken wij met de boot naar Engeland. Het links rijden viel niet tegen. Eenmaal op het circuit werden wij op onze plaats gezet en gingen wij de baan verkennen. Deze was echt schitterend. Rene reed een hele slechte tijdtraining (37e) maar gelukkig maakte hij alles goed in de heat en wist zich te plaatsen voor de wedstrijd. Op zondagmorgen begon het heel hard te regenen. Gelukkig hield dat op vlak voor de wedstrijd. Rene had een goede start en lag gelijk rond een plaats of tien. De druk was erg hoog van de andere rijders maar Rene hield zijn hoofd koel. In de laatste fase van de wedstrijd maakte Rene wat kleine foutjes die hem uiteindelijk wel wat plaatsen kosten. Rene werd op een keurig 13e plaats afgevlagd en was zeer tevreden met dit resultaat.

De volgende wedstrijd is de laatste EK van dit seizoen en wel in eigen land: LIEROP.

3e EK Kegums, Letland

De 3e wedstrijd stond op het programma. We kwamen op vrijdag aan en Rene ging bij de baan kijken. Het was een supermooie baan. Om vijf uur werd de baan gelopen met de bondscoach en daarna vertrokken we naar ons hotel. De vrije en tijd training stonden al om 07.50 uur op het programma op zaterdag. Zaterdagmorgen bleken er 39 rijders te zijn dus werd er getraind in 1 groep. Rene begon aan de tijdtraining maar kwam niet verder dan een 27e tijd. Later op de dag stond de heat op het programma. Rene ging redelijk van start en kwam na de eerste ronde door op een 19e plaats. Rene wist snel de 18e plaats te veroveren en ook nog de 17e. De meeste rijders reden allemaal in dezelfde seconde dus het inhalen was erg lastig. Rene reed naar het achterwiel van de 16e man en na veel inzet wist hij ook deze rijder te pakken. Nu ging Rene achter de 15e man aan maar dit lukte hem niet. Rene werd op een keurige 16e plaats afgevlagd.

De finale stond voor de zondag op het programma. Rene zocht een startplaats en was goed weg. Helaas kwam hij na de eerste ronde door op een 26e plaats. Rene vocht en wist een aantal plaatsen te veroveren. Op de helft van de wedstrijd lag hij op een 22e plaats. Rene reed goed en sterk. Uiteindelijk wist hij door te stoten naar de 20e plaats en reed nu in de punten. Door zijn vechtlust en doorzettingsvermogen wist hij uiteindelijk ook nog de 19e plaats te pakken. Rene was teleurgesteld omdat hij voelde dat er meer in zat. Uiteindelijk had Rene toch weer een paar punten. De volgende wedstrijd is 28 juli in Duitsland.

11e NK Markelo en 5e ONK Markelo

Rene is tijdens de 11e NK jeugd wedstrijd op een derde plaats geeindigd. Met een vijfde plaats in de eerste manche en een derde in de tweede manche werd hij totaal derde. Het circuit werd dit jaar in tegenovergestelde richting gereden en dit was toch even wennen in de training. Rene wist er met de tijdtraining een achtste plaats uit te persen.

Er waren meerdere jeugdrijders op de wedstrijd van Markelo afgekomen omdat er de volgende dag een ONK in Markelo op het programma stond. Rene pakte een goede start en begon op een vierde plaats aan de wedstrijd. Gedurende de hele wedstrijd lag Rene op de vierde plaats. Helaas gaf de wedstrijdleiding het bord voor de laatste twee ronden, 1 ronde te vroeg. Rene zette nog aan, de vijfde man lag een "veilig"stuk achter hem. Helaas maakte Rene een fout: De wedstrijdleiding pakte de finishvlag en Rene dacht dat hij werd afgevlagd. Opeens zag hij de vijfde man vol gas voorbij komen en besefte dat hij een fout had gemaakt. Rene zette het gas er weer op maar kon zijn vierde plek niet terug veroveren. Boos kwam hij in het rennerskwartier aan.

De start van de tweede manche was minder goed en Rene begon op een tiende plaats aan de wedstrijd. Gelukkig wist hij snel het goede ritme te pakken en wist op te klimmen naar een vijfde plaats. Rene kwam aan het achterwiel van de vierde man en voerde de druk op. Met nog twee ronden te gaan zette Rene nog een tandje bij. De vierde man kwam in de laatste bocht ten val en Rene werd op een keurige vierde plaats afgevlagd. Doordat de kopman werd gediskwalificeerd vanwege het produceren van teveel geluid werd Rene totaal derde.

De volgende dag stond de vijfde wedstrijd van het ONK op het programma. Rene pakte de achtste tijd in de tijdtraining.  Rene had geen goede start en begon de wedstrijd op een dertiende plaats. Deze plaats bracht hem geen geluk want bij het ingaan van de volgende rond kwam hij op een schans ten val. De veertiende man zal vlak achter hem en kom hem niet meer ontwijken. Deze sprong bovenop de motor van Rene. Rene wist zijn motor weer op te rapen maar er kwamen nog twee rijders aan. Rene vloog naar de kant en ook deze rijders raakten zijn motor.R Rene probeerde de wedstrijd weer op te pakken maar zijn motor had enige schade opgelopen. Teleurgesteld moest hij terugkeren naar de camper.

De tweede manche moest Rene achter in het veld beginnen aan zijn wedstrijd. Rene kwam totaal niet in zijn ritme en wist niet verder op te klimmen dan een 12e plaats. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat Rene nu op een 12e plaats in de tussenstand.

9e en 10e NK te Veendam

Dit jaar had de jeugd weer een jeugdweekend in Veendam. De baan was langer geworden en op veel plaatsen veranderd. Rene begon aan de tijdtraining en had moeite om een vrije baan te vinden. Gelukkig wist hij in een van de laatste ronden van de training, beslag te leggen op de tweede tijd. De startplaats werd uitgezocht en aangestampt. Helaas was Rene niet goed over het starthek maar wist toch in de eerste bocht veel plaatsen goed te maken. Na de eerste ronde kwam hij door op een 7e plaats. Het duurde drie ronden voordat hij de 6e plaats had overgenomen. Het inhalen op deze baan was erg moeilijk, kort en veel bochten. Direct in de volgende ronde kreeg Rene de 5e plaats in handen maar helaas maakte hij een fout waardoor hij terugviel naar een 8e plaats. Rene hervatte snel de wedstrijd en vocht zich terug naar een 7e plaats maar helaas, was het geluk niet aan zijn zijde, en viel hij weer terug naar een 9e plaats.

De tweede manche kwam hij, na 1 ronde, door op een 8e plaats. Helaas in het gevecht met de 7e man, verloor hij een plaats. Rene lag nu 9 maar vocht zich een weg terug naar de 7e plaats. Hij zette de achtervolging in op de 6e man en wist het gat dicht te rijden. Na enkele ronde pakte hij de 6e plaats en wist direct in de volgende ronde door te stoten naar de 5e plaats. Helaas waren de eerste vier mannen al te ver weg waardoor Rene genoegen moest nemen met deze 5e plaats. Totaal greep hij net naast de bekers en werd Rene 6.

Op zondag stond de 2e wedstrijd van het weekend op het programma. Rene begon aan zijn tijdtraining en zocht naar een vrije baan. Toen hij die gevonden had zette hij de 1e tijd neer maar helaas kwam Dani de Vries daar direct overheen. Rene gaf niet op en ging vervolgens weer over Dani zijn tijd heen. Bij het vallen van de vlag had Rene de 1e tijd.

Het starthek viel voor de 1e manche maar Rene was slecht weg. Gelukkig wist hij in de eerste ronde al plaatsen goed te rijden waardoor hij op een 7e plaats doorkwam. Helaas maakte hij een inschattingsfout bij het inhalen van de nummer zes en kwam hierdoor ten val. Rene viel terug naar een 11e plaats. Snel wist hij zijn fout te herstellen en lag op een 6e plaats. Nu zat hij weer achter dezelfde rijder (wie hij probeerde in te halen toen hij viel) maar nu was de inhaalactie super. Rene werd afgevlagd op een 5e plaats.  De 2e manche was de start niet beter. Rene kwam weer op een 7e plaats voorbij (dit was het hele weekend zo!!) Vijf ronden lag hij op een 8e plaats maar toen zag hij een klein gaatje en wist te 7e plaats in handen te krijgen. De volgende rijders was hij zo voorbij en lag nu 5. Rene zette de achtervolging in op de 4e man en die plaats wist hij in handen te krijgen. Het was een spannende wedstrijd en er werden veel risico's genomen. Rene werd vierde en totaal werd hij ook 4e.

8e NK te Makkinga

Het afgelopen weekend stond Makkinga op het programma. Er waren 32 rijders afgereisd naar het hoge Noorden. Rene begon aan zijn tijdtraining maar vanaf het begin reed hij in een groep. Het lukte hem niet om een goede tijd neer te zetten. Iedere ronde zette hij aan maar hij kwam niet verder dan een 11e tijd. Zeer teleurgesteld kwam hij terug naar het rennerskwartier.

Het starthek viel voor de eerste manche. Rene kwam op een tiende plaats voorbij. In een bocht wist Rene twee rijders te pakken doordat hij in het binnenspoor reed. Nu lag hij 8. De volgende ronde wist hij weer twee rijders te pakken (dit was in dezelfde bocht) en lag hij 6. Al snel had hij ook de vijfde plaats in handen. Nu zette hij de achtervolging in op de vierde man. Na twee ronden had hij ook de vierde plaats te pakken. De derde man had hij in het vizier. Ronde na ronde reed hij op het achterwiel van de derde man. Helaas lukte het Rene niet om ook deze plaats te veroveren. Hij werd vierde maar had een hele sterke wedstrijd gereden.

De tweede manche ging van start en Rene lag 7. Na de eerste ronde was hij al doorgestoten naar een vijfde plaats. Rene reed heel sterk en lag na twee ronden op een vierde plaats. Heel gemakkelijk reed hij naar de vierde plaats. De derde man kwam ten val en hierdoor lag Rene nu 3. Rene zette de achtervolging in op de 2e man en ook deze pakte hij. Nu ging hij achter de kopman aan. De kopman lag 7 seconden voor hem maar Rene had vleugels. De 7 seconden reed hij in twee ronden dicht en zat nu op het achterwiel. Rene reed zeer sterk en hard. Rene wist de koppositie over te nemen en reed zo gemakkelijk weg. Op de finish lag hij 19 seconden voor op de tweede man. Wat had hij een supersterke wedstrijd gereden vandaag. Totaal was hij twee.

7e NK te Lichtenvoorde

Er waren toch weer 40 rijders afgereisd naar Lichtenvoorde voor hun 7e wedstrijd. Rene pakte de 4e tijd en sloot hiermee de tijdtraining af. Rene vertrok als tiende in de eerste manche. Hij reed sterk en wist al gauw op te klimmen naar de achtste plaats. Rene vocht en zette constante druk bij zijn voorgangers. In 1 ronde wist hij door te stoten naar een 5e plaats. Rene reed goede ronde tijden en wist de achterstand op de vierde man dicht te rijden. Rene probeerde de  vierde man te pakken. Helaas lukte dit niet. Hij had zijn bril af moeten. Hierdoor was het niet mogelijk om in te halen, Iedere keer als hij er vlak achter zat dan kreeg hij zoveel zand in zijn ogen dat hij er wel achter moest blijven, Rene wist dat er meer in had gezeten deze manche maar hij was keurig op een vierde plaats geeindigd.

De tweede manche zat Rene vast in het starthek. Hij ging dus pas als een na laatste van start. In de eerste ronde had hij veel plaatsen goed gemaakt en lag nu op een 21e plaats. Rene vocht zich een weg naar voren en lag nu 13. In de volgende ronde wist hij met slimme inhaalacties op te klimmen naar de 11e plaats. Rene reed sterk en wist in 1 ronde nog twee plaatsen te veroveren en lag nu 9. De achtste man had hij ook in het vizier en Rene zette de aanval in. Ook de achtste plaats was voor hem. Op de zevende man had hij een flink gat maar dit wist hij in enkele ronden dicht te rijden. Rene zette de aanval in en zat op het achterwiel van de zevende man. In de allerlaatste bocht zette Rene nogmaals de aanval in maar helaas was hij op de finish, met een verschil van een half voorwiel, nog net achtste. Totaal werd Rene vijfde.

6e NK te Rosmalen

De KNMV had een wedstrijd voor de 125cc jeugd ingelast en wel op Rosmalen. Er waren 34 rijders gekomen en er werd in 1 groep gereden. De tijdtraining begon en Rene had de 4e tijd. Hij zakte terug naar een 7e tijd maar wist in de laatste ronde van de tijdtraining de 3e tijd in handen te krijgen. Rosmalen is een smalle baan en de start was dan ook heel belangrijk. Rene besloot om aan de buitenkant te starten maar alle rijders kwamen in de eerste bocht naar buiten. Hierdoor was Rene gedwongen om van het gas af te gaan en kwam op een 15e plaats door na 1 ronde. Gelukkig wist hij al snel wat plaatsen goed te maken en lag na 6 ronden op een 10e plaats. Rene keek goed waar hij sneller was en zette op die plekken de aanval in. Het was heel spannend want de rijders reden dicht op elkaar en de snelheid lag hoog. Rene wist toch nog 3 plaatsen te veroveren en kwam op een 7e plaats over de finish.

De 2e manche had Rene weer niet zo een beste start, hij lag nu 12. Hij reed weer sterk en iedere ronde schoof hij een plaats naar voren. In de laatste fase van de wedstrijd lag hij op een zesde plaats. Ook plaats 6 wist hij te pakken. Nu zette hij de achtervolging in op de 4e man. Rene reed op zijn achterwiel en de zenuwen gierden door ons lijf. Rene probeerde hem te pakken maar helaas lukte het niet. Doordat zij zo in gevecht waren, reden zij steeds dichter naar de derde man. Met nog 2 ronden te gaan, zette Rene nog 1 keer de aanval in. Het leek alsof het Rene ging lukken maar kwam net iets te kort. Rene werd afgevlagd op een 5e plaats. Hij had goed gereden maar was niet tevreden met de uitslag. De volgende wedstrijd is 2e Pinksterdag in Lichtenvoorde.

4e ONK te Rhenen

Op Hemelvaartsdag stond Rhenen op het programma. De baan werd goed nat gehouden en het begon ook nog een beetje te regenen op woensdagavond. 's morgens ging Rene naar de tijdtraining. Rene reed eerst een paar ronden om de baan te verkennen en toen ging hij aanzetten. Rene wist de 8e tijd te pakken. Uiteindelijk besloot hij nog een keer aanzetten om te kijken of hij zijn tijd kon verbeteren. Helaas kwam hij bij het zetten van deze ronde ten val op het startveld.

De wedstrijd begon en er waren vrienden afgereisd vanuit Amstelveen om Rene aan te moedigen. Bij de 85cc waren er veel rijders met lekke banden en er werd op de valreep besloten dat Rene met een andere achterband moest rijden. Met nog 3 ronden te gaan bij de 85cc werd er in de fuik druk gesleuteld aan Rene zijn motor. Het wiel zat er keurig op tijd in en Rene kon een plaats zoeken achter het starthek. Rene pakte de 16e plaats bij de start maar wist al in de eerste ronde 3 plaatsen goed te maken. Rene zat in een groep en moest opletten dat hij geen plaatsen verloor. Dit kon makkelijk gebeuren omdat hij in gevecht was met de rijder die voor hem reed. Op de helft van de wedstrijd lag Rene op een 11e plaats. Rene wilde toch nog wat plaatsen veroveren en ging in de aanval. In een aantal ronden reed hij naar de nummer 10 en die wist hij op een mooie manier in te halen. Helaas was de tijd tekort om nog jacht te maken op de nummer 9. Rene sloot deze manche af op een 10e plaats.

Rene ging de baan lopen en zich klaar maken voor de 2e manche. De 2e manche had Rene een veel betere start. Rene lag nu op een 7e plaats. Hij reed in een groep van 4 maar kreeg het ritme niet goed te pakken. Al vrij snel in de wedstrijd moest hij de 8e man voorbij laten gaan. De 9e en 10e man waren ontzetten aan het drukken bij Rene. Helaas moest Rene ook zijn plaats aan hen afstaan. Hij had de motor niet goed onder controle. Rene vocht voor wat hij waard was maar het lukte hem niet meer om zijn plaats terug te veroveren. Rene moest deze manche afsluiten op een 10e plaats. Totaal werd Rene 10e vandaag. In de tussenstand blijft hij staan op een 10e plaats. De volgende wedstrijd is op 23 juni in Markelo.

2e EK Agueda, Portugal

Het afgelopen weekend zijn wij afgereisd naar Agueda. De tweede wedstrijd van het EK stond op het programma. Helaas waren er maar 37 rijders komen opdagen. Het was prachtig weer en een schitterend circuit. Het wedstrijdschema was aangepast. Op zaterdag was er een vrije training, tijdtraining en een kwalificatie heat en op zondag 1 manche. Vrijdag werd de baan gelopen met de bondscoach "Marcel Hartman". Zaterdagmorgen om half negen stond voor Rene zijn vrije training en de tijdtraining op het programma. We waren al vroeg op het circuit. Rene kleedde zich om en ging naar de fuik. Rene pakte de 22e tijd.

Hij was hier uiteraard niet tevreden mee maar het rijden zag er erg goed uit. De rijders zaten qua tijden ook erg dicht op elkaar. Hierna stond de kwalificatie heat op het programma. Rene had een slechte start. De eerste paar ronden had hij de snelheid niet goed te pakken waardoor hij geen vorderingen maakte. In de tweede helft van de heat ging het goed. Rene had het ritme te pakken en lag nu 22e. Max Engelen reed voor hem en Rene zette de achtervolging in. Ronde na ronde kwam Rene dichterbij. Met nog 1 ronde te gaan werd de spanning langs de kant steeds groter. Rene zette alles op alles en wist in een van de laatste bochten Max te pakken. Hij was 21e.

Op zondagmorgen stond de manche op de kalender. Rene mocht als 21e naar het hek. De baan was vreselijk nat en de zon scheen heerlijk. Het starthek viel maar Rene was niet goed weg. Na de eerste ronde lag hij op een 19e plaats. Rene reed nu gelijk goed en wist al snel op te klimmen naar de 16e plaats. Alle rijders zaten dicht op elkaar. Rene reed zeer constant, maakte geen fouten en veroverde iedere ronde een plaats. In de tweede helft van de wedstrijd lag hij op een 13e plaats. De 12e man zat vlak voor hem. Rene zette aan en wist in die allerlaatste ronden ook nog de 12e plaats te veroveren. Hij had zeer goed gereden en kwam met een grote glimlach terug naar de camper. In de tussenstand staat hij nu op een 19e plaats. De volgende wedstrijd is op 7 juli in Kegums, Letland.

 

 

 

5e NK te Arkel & 3e ONK te Gemert

Het afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma. Op zaterdag een NK in Arkel en op zondag een ONK in Gemert.

In Arkel pakte Rene de vierde tijd in de tijdtraining. Rene pakte de eerste manche een hele slechte start en moest achterin het veld beginnen. Gelukkig kwam hij na de eerste ronde op een 14e plaats door. Het rijden ging niet lekker en Rene kwam moeizaam naar voren. Op de helft van de wedstrijd lag hij op een 12e plaats. Rene ging de strijd aan met de 11e man maar dit kostte hem ontzettend veel energie. Ronde na ronde probeerde hij de 11e plaats te veroveren en uiteindelijk had hij deze te pakken. Helaas kwam hij niet verder dan een 10e plaats en kwam teleurgesteld naar de camper.

De tweede manche had hij wederom geen goede start. Rene begon nu aan de wedstrijd op een 9e plaats. Rene zat nu veel beter op zijn motor en wist al gauw zich twee plaatsen naar voren te knokken. Hij lag nu 7 en reed het gat dicht met de zesde man. Rene zette de aanval in maar helaas maakte hij hierbij een kleine stuurfout. Hij was de aansluiting weer kwijt. Weer zette hij de aanval in maar helaas lukte het nu niet meer. Rene kwam als de 7e man over de finish en werd totaal 8. In het tussenklassement staat hij nu op een zesde plaats.

De volgende wedstrijd van het weekend was de ONK in Gemert. We reden vanuit Arkel door naar Gemert. Er werd in een groep getraind en Rene begon aan zijn tijdtraining. Hij ging van 11 naar 13 en weer terug naar 7. In de laatste ronde van zijn tijdtraining wist hij de 5e plaats te pakken. Het starthek viel en Rene was goed weg. Hij kwam na de 1e rond door op een 8e plaats en zette direct de aanval in. Hij pakte de 7e plaats en langzaam klom hij op naar een 5e plaats. Nu kreeg hij de nummer 4 op zijn netvlies en ging op jacht. Ronde na ronde zat hij op het achterwiel en voerde de druk op. Het was een hele spannende strijd. Dan zat Rene er weer naast en moest hij hem toch laten gaan. Zijn inzet werd beloond en in een van de laatste ronden wist hij de vierde plaats over te nemen.

De 2e manche had hij geen goede start maar wist hij te profiteren van een valpartij en schoof door naar een 7e plaats. Helaas moest hij in de eerste ronde een plaats weggeven maar zette direct de aanval weer in . De rijders zaten zo dicht op elkaar dat Rene (toen hij de 7e man aanval) helaas een plaats verloor. Hij lag nu 9 maar gaf de strijd niet op. Hij knokte ronde na ronde en uiteindelijk wist hij de 8e plaats weer terug te veroveren. Nu moest hij doorrijden want de 9e man zette de aanval bij hem in. Rene hield goed stand en mocht de 8e plaats op zijn naam schrijven. Totaal werd hij 5e vandaag en in de tussenstand klom hij op naar een tiende plaats. Volgend weekend reizen wij af naar Agueda, Portugal, voor de 2e EK wedstrijd van het seizoen.

1e EK Arco di Trento, Italie

Afgelopen weekend was de eerste EK wedstrijd. 73 rijders waren afgereisd naar het mooie ItaliŽ. Het was een zeer mooi circuit, gelegen tussen de bergen. Vrijdag werden de motoren gekeurd en vertrokken wij naar ons hotel. Het wedstrijdprogramma begon namelijk vroeg zaterdag morgen.  De vrije training gecombineerd met de tijdtraining begon en de baan was nat, veel sporen. Rene reed maar kon niet echt een tijd zetten. Ronde na ronde zakte hij verder terug in het klassement. Rene sloot de tijdtraining af op een 28e plaats. Om je te plaatsen voor de wedstrijd was er een kwalificatie heat. Het starthek viel en Rene pakte de kopstart. Het rijden ging nu goed. Rene vocht voor elke plaats en zakte iets terug, naar een achtste plaats. Deze uitslag was ruim voldoende om deel te nemen aan de wedstrijd.

De eerste manche was op zaterdagavond. Rene koos een plaats achter het starthek. De muziek ging aan en de rijders gingen van start. In de eerste bocht was een grote valpartij en helaas was Rene hier ook bij betrokken. Rene krabbelde op maar alle motoren zaten in elkaar. Hij vertrok als laatste. Tijdens de eerste ronde bleek zijn achterrem niet te werken. De achterrem bleef weigeren en Rene staakte de wedstrijd. Teleurgesteld ging hij terug naar de auto. Bij de auto aangekomen bleek dat hij ook een gaatje in zijn benzineslang had. Hierdoor was hij al veel benzine verloren. We gingen gauw terug naar het hotel want de volgende dag begon de wedstrijd weer vroeg. De zondag begon met een warming up. Rene pakte zijn trainingsmotor omdat de tweede manche drie kwartier later was. Rene zocht weer een startplaats maar had wederom een slechte start. Helaas, voor Rene, bleek zijn achterrem niet te werken waardoor hij de wedstrijd moest opgeven. Dit was een grote teleurstelling. Rene had een hele grote ervaring opgedaan en over 3 weken staat de volgende wedstrijd op het programma, Aqueda in Portugal.

3e NK te Heerde

De tijdtraining begon en Rene pakte de 8e tijd. Na de tijdtraining werd bekend dat een aantal rijders teveel geluid produceerden met hun motoren. 4 rijders waren een minuut teruggezet in tijd en 17 rijders waren gediskwalificeerd voor de tijdtraining, waaronder Rene. Dit was al de 2e keer dit seizoen. Rene mocht dus als 35e naar het starthek en stond op de 2e rij.

Rene had (voor de 2e rij) een goede start. Na de 1e ronde kwam hij door op een 13e plaats. Helaas maakte hij een klein foutje waardoor hij terugviel naar een 15e plaats. Gelukkig wist Rene al snel weer een plaats goed te maken en klom langzaam in het klassement omhoog.  Op de helft van de wedstrijd lag hij op een 12e plaats. Rene knokte voor elke centimeter maar moest genoegen nemen met een 11e plaats. De 2e manche had Rene een beetje dezelfde start. Hij kwam nu door op een 14e plaats. Rene had nu een beter ritme te pakken en klom al snel op naar een 11e plaats. Nu kwam hij in een groep terecht en was het belangrijk dat hij de goede lijnen bleef rijden en zijn eigen tempo.  Weer wist Rene twee plaatsen door te schuiven en lag nu 9. Rene reed stug door totdat hij de nummer 8 in het oog kreeg. Hij zette de aanval in en dit werd beloond. Hij lag nu 8 met de nummer 7 in het zicht. De wedstrijd was bijna afgelopen maar Rene knokte door en wist uiteindelijk ook de nummer 7 te pakken. Totaal werd hij 7 en staat nu op een 8e plaats in de tussenstand. Volgende week zal hij niet deelnemen in Westerbork maar de 1e EK wedstrijd van het seizoen rijden in Arco di Trento, Italie.

2e NK te Emmen

Na Oldebroek reden wij door naar Emmen. In Emmen was de 2e wedstrijd van de NK. Er stond een verschrikkelijk koude wind.  De tijdtraining begon en Rene zat goed op zijn motor. De baan was op sommige plekken bevroren en verraderlijk. Rene pakte de 2e tijd achter Niels van Boxtel. Terug in het rennerskwartier bleek dat er een aantal rijders waren met teveel geluid, waaronder Rene. Rene kreeg een tijdstraf en moest nu als nummer 35 naar het starthek.

Rene moest in de 2e start rij gaan staan en had toch een redelijk goede start (plaats 9). Na 1 ronde kwam hij door op een 5e plaats en zette de achtervolging in. De wedstrijd was met 2 minuten ingekort ivm tijdgebrek.  Rene reed een sterke wedstrijd en liep steeds verder in op de derde man. Met nog drie ronden te gaan kreeg Rene de derde man op het netvlies. Hij reed er vrij makkelijk naartoe. In de slotfase van de wedstrijd zat Rene op het achterwiel maar helaas kon de Rene de twee minuten (die nu van de wedstrijd af waren) goed gebruiken want het lukt hem niet op de derde man te pakken. Met een vierde plaats en een goed gereden wedstrijd reed hij terug naar de camper.

De tweede manche moest hij weer in de 2e rij. Rene kwam nu op een 9e plaats door maar wist al snel door te stoten naar de 6e plaats. Hier nam Rene geen genoegen mee en vocht zich een weg naar voren. Rene lag nu 6 en kreeg de nummer vijf. Deze plaats had hij snel te pakken. Nu maakte hij jacht op de nummers vier en drie. Hij zette de achtervolging in en kreeg aansluiting. Helaas bij een poging om de 4e plaats te veroveren kwam hij lichtelijk ten val. Hierdoor moest hij weer opnieuw de aansluiting zoeken. Met nog maar een tweetal ronden te gaan lukte dit niet en moest hij de wedstrijd afsluiten met een vijfde plaats. Totaal werd hij vandaag 5e maar had een sterke wedstrijd gereden.

2e ONK te Oldebroek

Voor dit weekend stonden er 2 wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd was op zaterdag, een ONK.

De tijdtraining begon en Rene had de 14e tijd. Rene zocht zijn plek achter het starthek. Het starthek viel en Rene was slecht weg. Na de eerste ronde kwam hij op een 32e plaats over start/finish. Het viel niet mee om de andere rijders in te halen maar Rene bouwde de wedstrijd goed op. Iedere ronde wist hij een plaats te veroveren. Op de helft van de wedstrijd lag Rene op een 24e plaats. Hij moest nog even doorknokken voor de punten. Met nog 4 ronden te gaan wist Rene uiteindelijk de 20e plaats te veroveren. Deze stond hij ook niet meer af. De 2e manche had Rene wederom een slechte start. Rene begon nu op een 30e plaats aan de wedstrijd. Binnen 1 ronde maakte hij vier plaatsen goed en lag nu 26e. Weer wist hij elke ronde wel een plaats te pakken en klom op tot een 21e plaats. Met nog 3 ronden te gaan wist Rene er nog een paar plaatsen uit te persen en wist deze manche af te sluiten op een negentiende plaats. Totaal werd hij 21e en staat nu op een 5e plaats in het klassement.

1e ONK te Halle

De starttraining begon en duurde maar 2 minuten. De laatste rijders kwamen de fuik uit en de eerster rijders reden al de baan op. Rene pakte de 12e tijd. In de eerste manche had Rene een hele goede start. Helaas wist hij deze plek niet vast te houden en kwam na 1 ronde door op een 12e plaats. De rijders zaten erg dicht op elkaar en Rene klom op naar een 11e plaats. Door een klein foutje viel hij weer even terug maar wist zich te herpakken. De strijd was enorm en je moest geconcentreerd blijven. Rene wist nu door te stoten naar de 10e plaats. In de laatste fase van de wedstrijd wist hij uiteindelijk nog de 9e plaats te veroveren.

De 2e manche had Rene een slechte start en kwam na 1 ronde door op een 20e plaats. In enkele ronden wist hij zich naar voren te knokken en lag nu op een 15e plaats. Alle rijders waren aan elkaar gewaagd en de baan was loodzwaar. Rene knokte zich nog een paar plaatsen naar voren maar moest in de 2e helft van de wedstrijd weer een plaats afstaan. Hij lag nu op een 14e plaats en de laatste ronden braken aan. Rene wist de 13e plaats nog te veroveren. Totaal werd hij 13e vandaag. Volgende weekend staat het 2e ONK op het programma en dan gebeurt in Oldebroek

1e NK te Heerde

Het afgelopen weekend stond de 1e wedstrijd voor het seizoen 2013 op het programma. Deze wedstrijd werd verreden in Heerde en was tellend voor een plaatsing bij de ONK 2013. De 125cc jeugd reed in 2 groepen. Rene zat in de 1e groep.
De vrije training begon en Rene reed goed over de baan. Toen de tijdtraining begon bleek de transponderlus niet te werken en werden er geen tijden geregistreerd. De training werd afgevlagd en moest opnieuw. Iedereen kon terug naar de camper en zich opnieuw klaar maken voor de tijdtraining. De 2e tijdtraing begon en de baan was nu veel zwaarder. Rene begon weer goed en wist de 4e tijd neer te zetten in zijn groep.

Het starthek viel voor de 1e manche en Rene was goed weg. Hij kwam als 5e de eerste bocht in. Jammer genoeg kwam hij in de 1e rond ten val waardoor hij op een 15e plaats door kwam. Rene vocht zich een weg naar voren in het sterke deelnemersveld. Dit viel niet mee want iedereen vocht voor zijn plek. Uiteindelijk wist Rene door te stoten tot een keurige 7e plaats. Tevreden ging hij terug naar het rennerskwartier.

De 2e manche had Rene een mindere start. Direct na het vallen van het starthek werd hij ingesloten en moest dus genoegen nemen met een inhaalrace. Het was een rare wedstrijd, de kopmannen van de 1e manche reden nu achter in het veld. Rene reed op een 12e plaats en een ronde later lag hij 6. De volgende ronde lag Rene weer op een 11e plaats. Het bleef stuivertje wisselen. De baan was loodzwaar en Rene zocht zijn weg door het dikke zand. Rene wist de 7e plaats weer te veroveren en sloot deze dag af met twee 7e plaatsen. Totaal werd hij 5e. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag in Son.