Wedstrijdverslagen 2015

 

Zeven EK punten voor Rene de Jong in EK MX2 in Assen

 

Rene de Jong van het Buitenhuis Racing Yamaha Team heeft in de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Drentse Assen zeven punten weten te scoren. De rijder uit Amstelveen kwam in beide manches slecht weg bij de start en moest een inhaalrace rijden. Met snelle rondetijden baande hij zich een weg naar voren en wist op een zeventiende en een achttiende plaats over de finish te komen.

 

Voor deze laatste wedstrijd waren er vijftig rijders uitgenodigd om deel te nemen. Door dit aantal was er geen herkansing en moest Rene in de tijdtraining een tijd bij de snelste veertig neer zien te zetten om deelname in de manches af te dwingen. Dit lukte want Rene zat gelijk goed in zijn ritme en wist na verschillende snelle ronden een zestiende tijd op de klokken te zetten.

 

Het circuit van Assen was zwaar en al snel werd duidelijk dat er in de wedstrijd geconcentreerd gereden moest worden en dat een foutje gelijk afgestraft zou worden. Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Rene niet goed weg en moest in het achterveld aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist al snel plaatsen winst te boeken. In het midden van de wedstrijd kwam hij de punten binnen en wist de manche af te sluiten op een nette zeventiende plaats waarmee hij vier punten pakte.

 

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. De tribunes zaten bomvol en vele duizenden mensen wachtte in spanning af wie er kopstart zou gaan pakken. Helaas kwam Rene ook in deze manche niet goed uit de start en moest zich opnieuw terug naar voren zien te knokken. Vechtend voor alles wat hij waard was, kwam hij naar voren en wist zich in de eerste helft van de wedstrijd al terug te knokken naar een zestiende plaats. Helaas zorgden twee mindere ronden ervoor, waarin hij een aantal fouten maakte, dat er twee plaatsen verloren gingen en hij op een achttiende plaats over de finish kwam.

 

Rene scoorde in totaal zeven punten in Assen en eindigde hiermee op een twintigste plaats in het dagklassement. In de eindstand om het Europees Kampioenschap is Rene op een 37ste plaats geeindigd. Rene zal zich nu gaan voorbereiden op de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op 20 september in Oss.

 

Daguitslag EMX250 in Assen:

1 Damon Graulus 50 Pnt

2 Maxime Desprey 42 Pnt

3 Freek van der Vlist 40 Pnt

4 Lars van Berkel 32 Pnt

5 Alvin Ostlund 30 Pnt

20 Rene de Jong 7 Pnt

 

Eindstand Europees Kampioenschap MX2:

1 Nick Kouwenberg 309 Pnt

2 Damon Graulus 293 Pnt

3 Adam Sterry 279 Pnt

4 Maxime Desprey 277 Pnt

5 Alvin Ostlund 216 Pnt

37 Rene de Jong 21 Pnt

Geen kwalificatie voor Rene de Jong in Engeland maar wel een geweldige prijs bij de Grand Day

Buitenhuis Racing Yamaha-rijder Rene de Jong is er tijdens de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Britse Matterley niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. In de tijdtraining lukte het hem niet om zijn tijd te verbeteren waardoor hij bleef steken op een twintigste tijd. Omdat de snelste vijftien rijders per groep zich rechtstreeks kwalificeerden voor de wedstrijd was dit niet voldoende waardoor hij in het laatste kans opnieuw moest proberen.

In de laatste kans kwam hij niet goed uit de start en moest vanaf een twintigste plaats terug naar voren zien te komen. Binnen enkele ronden wist hij zich op te werken naar een vijftiende plaats maar keek op dat moment al wel tegen een achterstand aan ten opzichte van de veertiende man. Alles gevend wist hij dit gat binnen vier ronden dicht te rijden en met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij deze positie over. Helaas was deze veertiende plaats niet voldoende om deel te mogen nemen aan de wedstrijd op zondag.

Op maandag ging Rene van start in de Grand Day van Bleiswijk. In de eerste manche van de superklasse zat hij er niet goed bij na de start maar wist zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een vierde plaats. De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal wist hij zich al snel op te werken naar een tweede plaats. Het verschil met de kopman was klein en Rene zette alles op alles om de manche te kunnen winnen. Helaas lukte dit niet waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Met een 4-2 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement. Een geweldig moment was dat Rene uit handen van de familie Zundorf de ‘’Donny Zundorf #32 aanmoedigingsprijs 2015’’ in ontvangst mocht nemen. Voor Rene heeft deze prijs veel emotionele waarde en hij is er dan ook trots op dat hij deze beker heeft gewonnen.

Rene de Jong loopt lichte hersenschudding op in Spaanse EK MX2

 Rene de Jong van het Buitenhuis Racing Yamaha Team is er tijdens de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Spaanse Talavera de la Reina in geslaagd om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. Echter in de eerste manche kwam hij hard ten val en liep hierbij een hersenschudding op.

Op het harde circuit met daarbij veel hoogteverschillen en verre sprongen zette Rene in de tijdtraining een 21ste tijd op de klokken. Dit was niet voldoende om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. In de laatste kans kon hij het opnieuw proberen en hierin wist hij zich vanaf een dertiende plaats op te werken naar een achtste positie waarmee hij zich kwalificeerde voor de wedstrijd.

Ook de eerste manche werd vandaag al verreden. Echter na het vallen van het starthek kreeg Rene een tegenslag te verwerken. Nadat hij niet goed weg kwam bij de start kwam hij ten val en moest vanaf een zevenendertigste plaats terug naar voren zien te komen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en begon tijd op zijn voorgangers goed te maken. Echter na een aantal ronden kwam hij langs de pitlane hard ten val en liep hierbij een hersenschudding.

Rene en zijn team hebben besloten om morgen niet meer in actie te komen in de tweede manche. We hopen dat hij snel zal herstellen van zijn hersenschudding aangezien aanstaande donderdag de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 al op het programma staat in Rhenen.

Rene de Jong scoort acht EK punten in Valkenswaard

 

Buitenhuis Racing Yamaha-rijder Rene de Jong heeft in de Nederlandse ronde om het Europees Kampioenschap MX2 in Valkenswaard acht EK punten weten te scoren. In de eerste manche reed Rene een goede en stabiele wedstrijd waarin hij als veertiende over de finish kwam. In de tweede manche kwam hij na een slechte start en een valpartij in de eerste ronde sterk terug naar voren om nog twintigste te worden.

 

Op zaterdagochtend slaagde Rene er niet in om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. De beste achttien rijders per groep gingen over maar Rene kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een vierentwintigste plaats. Op dat moment was er nog niets aan de hand want hij kon het in de laatste kans nogmaals proberen. Hierin was het spannend want nadat hij op een dertiende plaats uit de start kwam, reed hij de helft van de wedstrijd op een zevende plaats. Rene kende een sterk eindschot want in de slotfase wist hij nog verschillende rijders te passeren om uiteindelijk op een derde plaats over de finish te komen. Deze positie was ruim voldoende voor kwalificatie waardoor hij later op de dag in de eerste manche van start mocht gaan.

 

In de eerste manche kwam hij gezien zijn startplaats redelijk goed weg en kon op een achttiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase had hij het even moeilijk om in zijn ritme te komen, wat tot gevolg had dat hij terug viel naar een vierentwintigste plaats. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam hij steeds beter in zijn ritme en begon hij plaatsen winst te boeken. Rene werkte een hele goede, stabiele wedstrijd af en wist op een mooie veertiende plaats over de finish te komen. Hiermee scoorde de rijder uit Amstelveen zeven EK punten.

 

Bij de start van de tweede manche kwam hij met zijn stuur in aanraking met de rijder die naast hem stond. Hierdoor zat hij er niet goed bij en dit had tot gevolg dat hij in het gedrang in de derde bocht ten val kwam. Vanaf een zevenendertigste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Met een goed ritme kwam hij met nog een aantal ronden te gaan aan op een twintigste plaats. Rene bleef het tempo hoog houden maar slaagde er niet in om het gat tot aan de negentiende man te dichten en werd daardoor op een twintigste plaats afgevlagd. Met deze positie scoorde hij opnieuw een EK punt.

 

In het dagklassement eindigde Rene op een negentiende plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij nu de vierentwintigste plaats. Over twee weken gaat het Europees Kampioenschap verder in het Spaanse Talavera de la Reina.

 

Geen kwalificatie voor Rene de Jong in EK MX2 in Italie

 

Buitenhuis Racing Yamaha-rijder Rene de Jong is er tijdens de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. Rene was in de tijdtraining te gespannen waardoor hij er ondanks verwoede pogingen niet in slaagde om een goede tijd op de klokken te zetten en zich niet rechtstreeks kwalificeerde voor de wedstrijd.

 

In de herkansing waren er nog vier plaatsen te vergeven. Rene bereidde zich vol goede moed voor op deze wedstrijd maar helaas kreeg hij al snel een tegenslag te verwerken. Na een slechte start kwam hij in de beginfase ten val waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Alles werd op alles gezet en hij wist vele plaatsen winst te boeken maar helaas was een zeventiende plaats niet voldoende om deel te mogen nemen aan de wedstrijd.

 

Volgend weekend zijn er nieuwe ronden, nieuwe kansen voor Rene want dan staat de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 op het programma in het Nederlandse Valkenswaard.

NK MX2 te Lelystad

Rene stak goed in zijn vel en ging de baan lopen. Hij bereidde zich zeer ontspannen voor op deze wedstrijd. Tijdens de tijdtraining had Rene lange tijd de snelste tijd in handen. In de laatste ronde van de tijdtraining ging Luca Nijenhuis hem voorbij. Met een goed gevoel kwam Rene terug naar de camper.

Rene kwam in de eerste bochte als tweede door. Hij wist zijn motor keurig achter de kopman langs te steken waardoor de tweede bocht op kop lag. Rene wist in de eerste ronden van de wedstrijd zijn voorsprong al uit te bouwen. De hele wedstrijd domineerde hij en werd met 18 seconden voorsprong op de tweede man afgevlagd.

De tweede manche had hij kopstart. Luca Nijenhuis lag nu op een tweede plaats achter hem. Dit was een hele spannende wedstrijd. De mannen gaven geen ronde aan elkaar cadeau. Rene reed stevig op kop en liet zich niet gek maken door de druk van de tweede man. De hele manche bleef het verschil tussen beide mannen ongeveer even groot. Rene reed een hele solide wedstrijd en wist ook deze manche winnend af te sluiten. Proficiat!!

2e ONK IN HALLE

Gisteren was de 2e ONK in Halle. Het had ontzettend veel geregend de afgelopen dagen en helaas was het tijdens de tijdtraining ook niet droog. Rene wist de 8e tijd te pakken en kwam met een goed gevoel terug naar de camper.

De 1e manche ging van start. Rene zat er niet goed bij in de 1e bocht maar wist zich in de eerste ronde al heel goed naar voren te rijden. Hij reed op een 8e plaats en voerde de druk op bij de rijders voor hem. Helaas had Rene ook last van de regen en zijn bril gaf steeds minder zicht. Rene besloot zijn bril af te doen en moest de rijders voor hem laten gaan. Rene reed een constante wedstrijd en finishte op een 7e plaats. Hij had heel goed gereden en ging zich voorbereiden op de 2e manche. Helaas bleef het maar regenen en de wedstrijdleider besloot om de 2e manche af te lassen tot teleurstelling van Rene. In het totaal klassement staat Rene nu op een keurige 14e plaats.

NK MX2 te Gemert

De derde wedstrijd van het seizoen stond op het programma. Verleden week reden we hier een ONK en deze week een NK. Rene begon aan de tijdtraining en schommelde met zijn tijd. Hij begon met een vijfde tijd, viel terug naar een dertiende maar wist uiteindelijk de vijfde tijd weer terug te pakken. Rene was niet tevreden met deze tijd.

De 1e manche ging van start. Rene was goed over het hek maar in de eerste bocht vielen er wat rijders voor hem waardoor hij moest uitwijken. Rene kwam op een 36e plaats door na de 1e ronde (was gevallen). Rene zette de aanval in en wist in de eerste ronden van de wedstrijd al vele plaatsen goed te maken. Op de helft van de wedstrijd was hij opgeklommen tot een 13e plaats. Nu begon het tweede deel van de wedstrijd. Rene zette aan en reed de top tien binnen. Met nog 1 ronde te gaan reed hij op een 7e plaats. De zesde man zat vlak voor hem en Rene wist de zesde plaats te veroveren. Super gereden!!

De tweede manche was zijn start slecht. Hij begon op een 33e plaats maar wist weer snel naar voren te rijden . Na drie ronden lag hij op een 17e plaats maar helaas kwam hij hard ten val en viel terug naar een 23e plaats. Bij deze val had Rene zijn voorspatbord verloren. Uiteindelijk wist Rene zich terug te knokken naar de 19e plaats. Totaal werd Rene 14e. Volgend weekend staat de 2e ONK op het programma in Halle.

NK MX2 te Boekel

Vandaag stond de 2e wedstrijd op het programma. De eerste twee wedstrijden staan in het teken van de kwalificatie voor de ONK in Gemert. Rene begon goed aan de tijdtraining. Het lukte hem niet om een goede vrije ronde te rijden waardoor hij genoegen moest nemen met een 15e tijd.

De eerste manche kwam Rene door op een 22e plaats. Al snel in de wedstrijd wist hij naar voren te rijden. Op de helft van de wedstrijd lag Rene op een 15e plaats. Hij reed sterk door en dwong nog een paar plaatsen af. 3 ronden voor het einde van de eerste manche lag Rene op een 13e plaats. De 12e man zat vlak voor hem en Rene wist in de allerlaatste ronde ook deze plaats nog te veroveren.


De tweede manche had Rene een superstart. De eerste bocht kwam hij op kop door maar helaas in de tweede bocht reed hij aan de binnenkant waardoor hij gepasseerd werd. Rene kwam als 7e terug en wist de eerste vijf ronden deze positie vast te houden. Op de helft van de wedstrijd maakte hij een klein foutje waardoor hij terugviel naar een 8e plaats. Rene knokte zich terug naar een 7e plaats maar helaas maakte hij weer een klein foutje. Rene lag nu 9e met nog 5 ronden te rijden. Rene wist deze plaats heel goed vast te houden en reed een solide wedstrijd. Totaal werd Rene vandaag 9e. 


Volgend weekend staat de 1e ONK MX2 op het programma. Succes!!

 

NK MX2 te Heerde

De eerste wedstrijd van het seizoen 2015 vond het afgelopen weekend plaats. Rene begon ontspannen aan zijn tijdtraining. Dit jaar is er geen vrije training maar begint direct de tijdtraining voor de rijders. Rene besloot toch om de eerste ronde de baan te verkennnen. Uiteindelijk pakte Rene de vijfde tijd en kwam met een goed gevoel terug naar de camper.

De eerste manche had Rene een slecht start en kwam door op een 19e plaats. Het rijden ging goed want de volgende ronde was hij al opgeklommen naar plaats 8. Rene zette het gas erop en gedurende de wedstrijd op naar een 4e plaats. Rene was nu in strijd met de derde man. Na een gevecht van twee ronden wist Rene ook de derde man in te halen maar helaas sloeg het noodlot toe en kreeg pech. Rene ging teleurgesteld terug naar de camper.

De tweede manche was Rene zijn start weer slecht en zag ik hem op een 23e plaats voorbij komen. Rene had flink het gas erop want de tweede ronde lag hij al op een vijfde plaats. Rene vloog door naar een tweede plaats en zette de achtervolging in op de eerste man. De eerste man maakte een stuurfout en Rene pakte de eerste plaats. Rene reed stevig aan de leiding toen hij een fout maakte. Rene lag nu weer op de tweede plaats met de derde man op zijn achterwiel. De derde man kwam hem voorbij maar Rene wist dit in dezelfde ronde weer goed te maken. Helaas kon hij de eerste plaats niet meer veroveren maar werd keurig afgevlagd op een welverdiende tweede plaats.